Eveet, kış mevsimi yaklaştı sarı sarı, sulu mu sulu ayvalar
reyonlarda boy göstermeye başladı. Ben de durmadım, ayva tatlısı yaptım.
Söylemesi ayıp pek bi leziz oldu J
Seninle de paylaşayım istedim.
Huş Huş Ayva tatlısı malzemelerimiz şunlar:
- 5 orta boy ayva ( sen kaç tane yapmak istersen o sayıda ayva kullan ama pişireceğin kabın büyüklüğünü hesaba kat)
- 10 kahve fincanı şeker ( her yarım ayva için bir fincan)
- 3-4 karanfil
- Bir tutam tarçın ( çubuk olursa iyi olur)
- Kaynar su
Evet, bu kadar az malzemeyle şahane bir lezzet ve görüntü
yaratacağız şimdi. Ayvaların kabuklarını soyalım, soyduğumuz ayvaları suyun
içinde bekletelim ki kararmasınlar. Daha sonra ayvaları ikiye bölelim ve
çekirdek kısımlarını ayıralım. Aman, kabuklarını ve çekirdeklerini atma sakın! Onları
da kullanacağız J kırmızı
rengini çekirdekleri verecek ;)
Soyduğumuz kabukları ve çekirdekleri tencerenin tabanına yayalım.
Ayvaları tencereye dizip, üzerlerine birer fincancık şeker dökelim, ne kadar
tatlı yaJ
Daha sonra karanfilleri ve tarçını ekledikten sonra kaynamış suyu üstüne ekleyip
biraz yüksek ateşte kaynatalım. Kaynadıktan sonra altını kıs, kapağını kapat ve
2 saat unut, bırak o yavaaaş yavaş pişsin J
2 saat sonunda o sarı sarı ayvalar olacak sana kıpkırmızı
ayva tatlısı, lokumdan daha yumuşak, ağızda dağılacak, oyhh çok hoş yaa :D
Ayvaları bir borcama alıp, üstüne ceviz koyabilirsin,
şerbetinden eklemeyi unutma borcama koyarken..
Bu arada çekirdeklerin ve kabukların sayesinde tatlını
şerbeti jöle kıvamında oluyor, ben de atmaya kıyamıyorum. Kabuklarıyla birlikte
şerbetini bir kavanoza alıp reçel niyetine tüketebilirsin. Şahsen ben öyle
yapıyorum, hele pankekle yemeye bayılıyorum ( pankek tarifini aşağıda
bulabilirsin)
Afiyet, bal , şeker olsun J
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)