Şubat 01, 2014

Neşeli Zebra'nın Cilt Bakım Rutini (Karma Cilt) #1

Merhaba :)
Cilt Bakım Rutini Serisi Sevgili Neşeli Zebra ile başladı bugün.. İlk misafir blogum kendisi, çok heyecanlıyım :) Sorunsuz bi süreç yaşadık birlikte, ben çok beğendim yazısını ve onunla tanıştıgım için çok mutluyum.. Sizi cilt bakım rutini ile baş başa bırakıyorum şimdilik :)


" Merhabalar,
Öncelikle beni tanımayanlar için ben Neşeli Zebra=)
Sevgili Gizem cilt bakım rutini serisi için konuk blogger çağrısı bulunduğunda anında yorum yazmış, sonra da kendimi buraya ışınlanmış halde bulmuştum. Bugün de söz verdiğim üzere cilt bakım rutinim yazısı ile karşınızdayım.
Öncelikle cilt tipimi ve yaşımı söyleyeyim de, ona göre referans alınız =)
Yaşım 25, cilt tipim de karma. Nedir bu karma cilt derseniz; bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur dediğimiz cilt tipidir. Yanaklar gayet normal, t bölgesi, yani burun üstü ve alın ve hatta bazen çene yağlı.Yine bu bölgelerde siyah nokta, genişlemiş gözenek problemi çeken cilt tipi.

Şimdi gelelim benim karma cildimle nasıl başa çıktığıma.
Öncelikle en önemlisi günlük rutin, yani temizleme, tonikleme ve nemlendirme üçlüsü. Bu aşamaları her sabah ve akşam tekrarlıyorum, makyaj yapmamış olsam bile (bu çok önemli, aman diyeyim). Önden bir aile fotoğrafı verelim bu arkadaşlar için ve sırasıyla anlatalım;




1. Temizleme: Yüzümü Konjac Sponge Yeşil Fransız Killi süngerle güzelce yıkıyorum. Bu ürünü 1 ayı aşkın süredir kullanıyorum ve çok çok memnunum. Detaylı yazısını da yazmıştım zaten, buraya tıklayarak bulabilirsiniz. Yüzdeki yağı, kiri tek başına alıp götürüyor. Eğer o gün ten makyajı yapmışsam biraz La Roche-Posay Effaclar yüz temizleme jelinden takviye alıyorum tabi, hatırlatmakta fayda var. Bu üründen de memnunum yüzü kurutmadan güzelce yağdan arındırıyor.

2. Tonikleme: Bu aşama hem temizleme aşamasından kalan atıkları temizlemek hem de yüzü kreme hazırlamak için çok önemli. Ben uzun süredir La Roche-Posay Effaclar'ın soyma özelliği olan toniğini kullanıyorum, kendileri 3. şişem, bitsin yine alcağım o derece seviyorum. Gözenek sıkılaştırma vaatlerini düzenli kullanımda yerine getirdiği gibi cildi de kurutmuyor, tahriş etmiyor. Adındaki "exfoliant" sizi korkutmasın yani.

3. Kremleme: Bu aşamada kullandığım üç ürünüm var. Birincisi burun üstüne sürdüğüm Bioderma Sebium Pore Refiner. Adından da anlaşılacağı üzere gözenek düzeltici etkisi var. Bu anlamda faydasını gördüm, buna ek olarak gün içerisindeki yağlanma problemimi de ciddi anlamda azalttı. Yüzümün geri kalanına ise yine Bioderma'nın Hydrabio serisinden Light nemlendiricisini kullanıyorum. Hafif, güzel nemlendiren bir ürün. 
Eğer yüzüme hafif renk gelsin istiyorsam BB krem niyetine Bioderma Sebium Mat Tinted kremi kullanıyorum.
Kendinden renkli bir nemlendirici, çok fazla kapatıcı özelliği yok ama cilt tonunu eşitlemek açısından başarılı.

Unutmadan göz çevresine de Bioderma Sensibio serisinin göz kremini kullanıyorum. Bitince başka bir ürüne geçeceğim, hatta siparişini de verdim, Nonique Extreme Energy göz çevresi sıvısını deneyeceğim. Bioderma'dan memnun olmadığımdan değil ama, çok da vazgeçilmez bir ürün olmadığını düşünüyorum, başka ürünler de denenebilir.
                     

Bunların dışında başka destek ürünler de kullanıyorum, Şöyle ki;

-Haftada 1 veya 2 kez Bioderma Sebium serisinden exfoliating gel ile peeling yapıyorum. Yazının geri kalanından da anlayacağınız üzere Bioderma ürünlerine güvenim tam, fiyat/performans açısından çok iyi düzeyde, işini yerine getiren ürünler. Bu arada üşenmezsem peeling öncesi buhar banyosu yapmaya çalışıyorum, onu da söylemiş olayım, sakladığın şeyler mi var demeyin.

-Çok fazla yüz maskesi kullanmıyorum. Yani merakımdan alıyorum, deniyorum ama düzenli kullandığım, çok memnunum dediğim, tavsiye edebileceğim bir maskem yok maalesef, önerileriniz varsa bekliyorum. Bir dönem Yves Rocher'nin kil maskesini kullandım, hala da duruyor, memnun muyum değil miyim emin olamadım. 

-Göz çevresi için bu aralar Reipionala Göz maskesi kullanmaya başladım (hatta yazısı için tıklayınız) memnun gibiyim, yine de başka maskeler denenebilir.

-Arada sivilce çıktığı zaman üzerine çay ağacı yağı sürüyorum. Sivilceleri söndürüyor, bendeki Rossmann'ın kendi ürünü. Faydalı bir ürün, her eve lazım. Yaraya, sivilceye, uçuğa sürüyorsunuz hafifletiyor.

Toparlamak gerekirse, az ama öz ürün kullanmaya çalışıyorum genel prensip olarak. Cildi çok fazla kafaya takıp, sürekli bir şeyler sürmenin, oynamanın da cilde zararı olduğunu düşünüyorum açıkçası. Son olarak da günlük 2 litre su, yeşil çay, spor ve pozitif olmanın da cilt üzerindeki olumlu etkilerini unutmayalım. Unutmamakla kalmayıp uygulayalım hatta =)

Benim cilt bakım rutinim budur yani. 2 gündür gripten yattığımdan dolayı bu rutini uygulayamıyorum o yüzden buraya yazarken çok vicdan yaptım, kalkıp yüzümü yıkayacağım =) Sizin de önerilerinizi, yorumlarınızı bekliyorum. Aranızdan ayrılmadan önce sevgili Gizem'e beni blogunda konuk ettiği için tekrar tekrar teşekkür ediyor, kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum =)
Görüşmek üzere,
Neşeli Zebra "


Sevgili Neşeli Zebracığım ben de sana çok çok teşekkür ederim, beni yalnız bırakmayıp, bloguma konuk yazar olduğun için :)

Sizde misafir blog olup, cilt bakım rutininizi paylaşmak isterseniz, lütfen mail atın; gizem.aramizda@gmail.com

Ve Neşeli Zebra'nın yazısında bahsettiği Çay Ağacı Yağı yorumlarımı okumak isterseniz..

Sevgilerimle
<3

12 yorum :

  1. Ne güzel ya cildine bakıyorsun ben bu kadar özen gösteremiyorum çok özendim ...Ellerine saglık cok guzel bi yazı olmus :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) Özen gosterin siz de, bu yazi şevk varsin :)

      Sil
  2. Cok guzel olmus neşeli zebra emeğine sağlık bayıldım ozellikle sünger nereden edindin merak ettim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım Lila Kutudan almış canım, verdiği bağlantıda okudum ben de..
      Ben de merak ettim süngeri, denk gelir de alırım umarım, lila kutuya gıcıgım, almam ordan da :)

      Sil
    2. Ben görüp de yanıtlayana kadar Gizem yazmis sağolsun :) Dedigi gibi Lilakutu ama burmino'nun kendi sayfasinda satis noktalari var, oradan da alternatif online satis sitelerine ulasilabilir. Onun disinda Harvey Nichols'da satiliyor :) Guzel yorumlariniz icin cok cok tesekkur ederim :)

      Sil
    3. Cok tesekkur ederim, Kanyona yakın oldugum için unutmadan bakacağım, usenirsem de lilakutudan sipariş veririm. Cilt yapimiz ve yasimiz benzer oldugundanRutinimiz oldukça benzer ben daha çok dermatoliga ağırlıklı ürün kullanıyorum bu postu çok sevdim neselizebra takibimdesin:)

      Sil
  3. Keşke ilk yorumu yazabilseymisim ne güzel olurmuş :) Gizem'e burdan da tekrar teşekkür edeyim dedim tatlı ev sahipligi için, daha bolca konuşur görüşürüz inşallah diyorum :) Serinin geri kalanını da merakla bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok faydalıı bir yazı olmuş ellerine kollarına sağlık çay ağacı yağınıda deneyeceğim.Galiba bloggerlar arasında da en genç benim 16 yaşındayım ve sizlerden çok şey öğreneceğime inanıyorum ve de çokça bolca şeyler öğreniyorum yazı çok faydalı olmuş tekrar ellerine sağlık :))

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim, ne güzel şeyler yazmışsın =) Madem 16 yaşındasın en önemli tavsiye senin için cildini temiz tutmaya çalışmak olacak =) Çok çok öpüyorum...

      Sil
  4. Ben de çok beğendim ya çok keyifli bi yazıydı hele 'bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur dediğimiz cilt tipi' tanımlamasına koptum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim =) Yüzlerinizi gülümsetebildiysem ne mutlu bana, zaten geri kalanı hepimizin aşağı yukarı bildiği şeyler =)
      Sevgiler....

      Sil
  5. Böyle özenli yazılar görünce umutlanıyorum. İnternet o kadar boş yazılarla dolu ki. Sizin gibilerini bulunca hemen bookmarklarıma ekliyorum. Tebrik ederim. Çay ağacı yağını da mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link