Ocak 02, 2014

Doksanlar- Bit Pazarına Nur Yağdı.!

Merhaba :)
Çok değil, 15-20 sene önce neler giyiyormuşuz, hangi tarzlar modaymış ve günümüzde canlananlar hangileri gibi soruların cevaplarını bulacağız bugün..

93 yılında doğup, geç kalmasaydım eğer, bu dönemde grunge akımına ayak uydururdum kesin :) Kurt Cobain, Pearl Jam ve Kate Moss gibi isimlerle anılan bu akım sadece bir moda tarzı değil yaşama biçimidir bi yerde. Ancak biz nasıl giyilire bakacağız. Burada oduncu gömlekler, yırtık pantolonlar ve kolu sarkan hırkalar giyilir. Gömlekler genelde bele bağlanır, kareli kumaşlar sadece oduncu gömleklerinde değil, bir çok parçada kullanılmıştır. 






Fotoğraflarda gördüğünüz gibi şortun, kotun, eteğin üstüne her türlü giyilen oduncu, kareli gömlekler.. 

Çiçekli elbiseler, etekler de sıklıkla giyilenler arasında, tabi grunge etkisinden kurtulamayıp, onlar da nasiplerini almışlar, kaba botlar ve geniş hırkalarla kombinlenerek giyilmişler.. Günümüzde de rahatça kullanılabilecek kombinler bunlar..




Grunge'nin vazgeçilmezi, müzik gruplarının ikonlarının basılı oldugu Rock'N'Roll tişörtleri.. Şimdi de her yerde bulabileceğimiz tişörtler.. Ben Beşiktaş pasajlarında, pazarda ya da mağazalarda sıklıkla görüyorum, ama giymeyi tercih etmiyorum pek.. 


























Converse ve Dr. Martens botları da en sık tercih edilen ayakkabılar. Güneş gözlükleri ve şapkalar da aksesuar olarak kullanılır..






Birazda komiklikler, şakalar :)


Umarım doksanlar yazım hoşunuza gitmiştir. Siz doksanlar modasından neyi kullanıyorsunuz hala?


<3

Görseller alıntıdır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link