Merhaba, şimdi sana dün bir dergide görüp bugün denediğim
volovanı anlatacağım. Volovan vol-au-vent diye
yazılır, vɔlovɑ̃ olarak okunur ve Fransızca’da “rüzgarda
uçan” anlamına gelir, o kadar hafif ki adamlar böyle tanımlamış : ) tavuklusundan
ıspanaklısına, peynirlisinden mantarlısına, kremalısından reçellisine yani
tatlısından tuzlusuna kadar herşeyle gidiyor bu. Çünkü milföy hamurundan
yapılıyor. Ben tabi ki önce tatlısını denedim..
Heyy, now i'll talk about Volauvent that i saw in a magazine yesterday and i tried to make today. You can prepare this pastry with savory ingredients, but also a sweet filling. Sure, i tried the sweet one :)
Volovanı yapmak için biri büyük biri küçük 2 kalıba
ihtiyacın var. Benim 2 boyutlu kurabiye kalıbım var, ilk başta “aaa bunları
kullanabilirim bunun için, süper!” dedim ama sonradan mantık hatasına düştüğümü
farkettim :D çünkü küçük kalıbı büyük hamurun ortasını delmek için
kullanacaksın..
Milföy hamurunu tezgaha koy, önce büyük kalıbınla 2 parça
hazırla, daha sonra küçük olanla bir tanesinin ortasını del, ve ikisini üst
üste getirip yağlı kağıt serdiğin tepsiye koy. İstediğin kadar hamura uygula,
yumurtanın sarısını üstlerine sür ve önceden 180 dereceye ısıttığın fırına koy.
Çıkardıktan sonra kremşanti ve meyve sosları ile
doldurabilirsin boşlukları. Üstüne meyve parçaları, jelibon ya da marshmallow
ekle. Evet, bu kadar basit : )
Afiyet, bal, şeker olsun..
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)