Mart 31, 2015

4 Blogger 1 Ürün: Hindistan Cevizi Sütü Sabunu



Merhaba :)
4 Blogger 1 Ürün'ün bu haftaki konuğu Taze Sabun tarafından denememiz için gönderilen sabunlar. Taze Sabun bizlere cilt tipimizi sordu ve hepimize uygun sabunlar gönderdi. Benim normal-karma cildim için Hindistan cevizi sütü sabununu uygun görmüşler. Sabuna geçmeden önce şu sorulara cevap verelim;

Taze Sabun  kim?
Biz, doğal ve sağlıklı ürünler kullanmaya ve yapmaya tutkulu iki kimya mühendisiyiz. 

Çıkış Noktası?
Birimizin cilt sorunu yaşaması üzerine gittiğimiz iki doktorun da egzema teşhisi koyması ve sıvı sabun başta olmak üzere market sabunlarını kullanmayı yasaklaması ile süreç başladı. Şifa arama amacıyla başlayan araştırmalarımızın devamında, dünyanın önde gelen ülkelerindeki doğal ve cilt dostu ürün bilincinin ülkemizdekinden, ürün niteliklerinin ise ülkemizde doğal ürün adı altında marketlerde ya da köy, kasaba, semt tezgahlarında sunulan ürünlerden çok farklı olduğunu gördük. Böylece çıkış noktamız olan “Biz neden üretmiyoruz?” sorusu aklımızda belirdi. 

Peki nasıl üretiyorlar?
Sabunlarımızı, tüm dünyada başarısı kanıtlanmış olan soğuk metot (cold process) kullanarak üretiyoruz. Soğuk metot, yağların kaynatılmadan sadece belli bir dereceye kadar ısıtılarak işlem yapılması esasına dayanır. Böylece, yağların içeriğindeki enzim ve vitaminler korunarak sabuna geçer. 

Hayvansal ürün içerir mi?
Sabunlarımızda keçi sütü ve bal dışında kesinlikle hiçbir hayvansal ürün kullanmıyoruz. Ürünler listemizde her sabunun içeriğini görebilirsiniz. 

Koku?
Alerjik ve hassas ciltlere sahip kişilerin de kullanabilmesi için, sabunlara harici koku eklemiyoruz. Sabunun kokusu, yapımında kullanılan yağlardan gelen kokudur.



Hindistan cevizi sütü sabunu ile sabah ya da akşam yüzümü köpürte köpürte yıkadım, sonra bol su ile duruladım :) Sonunda tertemiz, gıcır gıcır bir cildim oldu :D ama aynı derecede kuru ve gergin de ayrıca. Ortalama bir yüz temizleme jelinin de yüzümü kuruttugunu düşünürsek bu tatlı sabuna çok görmemek lazım, nemlendirmenin ardından bir sorun kalmıyor. İçeriği 100% ekstra saf, soğuk sıkım zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, palm yağı, hint yağı, ayçiçeği yağı, aloe vera yağı, hindistan cevizi sütü, sodyum hidroksitten oluşan bu sabun cildimi derinlemesine temizledi diyebilirim. 

Yüz temizliğinde sabun kullanmayı seven biriyseniz ve doğal olanı arıyor iseniz denemenizi öneririm. 9 liralık fiyatı ile gayet uygun bir seçenek bence. Ürünü incelemek için tıklayın :)

Bakalım ekip arkadaşlarım neler söylemiş Taze sabunlar hakkında;






1 yorum :

  1. Hindistan cevizi kokusuna bayılırım ben.. bazen çok mecbur kalınca dove kullanırım ama kurutuyor tabi..
    doğal sabunlar daha güzeldir tabi..

    YanıtlaSil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link