Mart 10, 2014

Kozmetik Aşığı'nın Cilt Bakım Rutini #6 ( Kuru-Karma Cilt)

Merhaba :)
Cilt bakım rutini serimizin 6. haftasında, Kozmetik Aşığı blogu sahibi sevgili Ezgi'nin yazısı ile karşınızdayız.. Bloglarımızın değerli eczacısı olarak güzel tavsiyelerde bulunmuş Ezgi, hadi okuyalım;

" Gizem'in Saksısı izleyicileri, güzelleri, herkese merhaba!
Öncelikle Gizem'e çok teşekkür ediyorum bana da konuk yazar olarak yer verdiği için. Ve hemen cilt tipime, düzenime geçiyoruuum:)

Alın ve çene bölgemde sivilceler dahilinde karma-kuru bir cildim var. 23 yaşındayım, geçen hafta dermatoloğa gittim ve cilt bakım rutinim değişti. 3 ay boyunca aşağıdaki düzendeyim;)




Günde 2 defa cildimi Dermacos Anti-acne yüz temizleme jeliyle yıkıyorum. Derin temizleme sağlıyor cidden. Sonra Caudalie Pulpe Vitamine göz kremimi uyguluyorum pıtpıt:) Göz kremi uygulama yöntemi için tıktık;) La Roche Posay Ceralip dudak kremini de dudaklarıma yediriyorum. Onun yazısı da burdaa. La Roche Posay Hydraphase Intense Legere nemlendiricimi de tüm yüzüme sürüyorum bi güzel. Bunlar gece gündüz fiks! Sabahları farklı olarak Imex merhem var nemlendirici üstüne.

Gece ise jelden sonra ortada gördüğünüz Konjac yeşil fransız killi süngerimi ıslatıp yüzümü dairesel hareketlerle ovuyorum. Bu da benim doğal toniğim, nemlendiricim, her şeyim! Cildimi çok güzel toparlayıp sıkılaştırıyor. Bi yarım saat sonra da yine göz kremi, dudak kremi, yüz nemlendiricimi sürüp üstüne çok çok küçük miktarda Acnelyse krem uygulayıp hemmen uyuyorum:)


Blogunuzun eczacısı olarak:) bi dermatolog yazmadan tavsiye üzerine lütfen krem/merhem tipi ilaçlar kullanmayınız diyorum arkadaşlar. Sonra oluşan hasar çok daha can sıkıcı ve tedavisi zor bi süreç olabilir:/ :( Herkesin cilt sorunu ve tipi için uygun görülen tedavi farklıdır.


Makyaj temizliği de her cildin bir rutini olmalıdır. Çünkü makyaj kalıntılarından arındırılmayan cilt tıkanır, sivilce, akne, komedon, siyah nokta oluşumları meydana gelir. Bu yüzden işten eve gelir gelmez ilk işim Neutrogena göz makyaj temizleyicisiyle gözlerimi temizlemek. Daha sonra da vazgeçilmezim olan Bioderma H2O ile tüm yüzümü temizlerim. 

Sevsek de sevmesek de cildimiz için günde en az 2 litre su içelim, olabildiğince yalın ürünler tercih edelim ve cildimizi deneme tahtasına dönüştürmeyelim. Zor biliyorum ama deneyelim=)

Hepimize pürüzsüz, bebek gibi ciltli günler diliyorum güzeller:-* "

Blogumda konuk yazar olduğun ve güzel tavsiyelerin için çok teşekkür ederim Ezgicim :*
Su içmeyi 4-5 gün unutan biri olarak, bol bol su içmeye dikkat edeceğim bu yazıdan sonra :)

Sevgilerimle
<3




8 yorum :

  1. Teşekkür ederim tatlım=) Evet ya işte bende yanıma 1buçuk lt alıyorum onu bitiriyorum ama evde unutuyorum:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1,5 lt de iyi canım, hiç yoktan iyidir yani :)
      Ben teşekkür ederim :*

      Sil
  2. Doktorun sana verdiği ürünleri merak ediyordum, bende deneyeceğim :)))
    Şaka tabi ki, cilt tipimiz farklı ama senin doktoruna gideceğim en kısa zamanda.
    Su içmek kış aylarında işkence :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana bugun doktorla ilgili detaylı bilgileri vericem;) haftasonu ben de çok unutuyorum:(

      Sil
  3. La roche posey effaclar yağlı hassas ciltler yüz yıkama jelini kullaniyorum.oldukça memnunum.doktorumun tavsiyesi üzerine kullanmaya başladım.
    Kullandiginiz la roche nemlendiricisinden memnun musunuz? Ciltte patlama yaglanma yapıyor mu? Ve göz kreminin ne ölçüde etkisini gördünüz? Sevgiler diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su bazlı olduğu için cilt hemen emiyor ve parlama yapmıyor. Cildim karmadır, T bölgem parlama yapmaya müsait olmasına rağmen üstelik. Ama yazın nolur bilemiyorum tabi:) Çok memnunum, bi arkadaşım da kullanıyordu o da hep öneriyordu. Cidden övüldüğü kadar varmış. Bu göz kremi 23-28 yaşları arasındaysanız çok uygun bence, memnunum ben. Ama 29 sonrasında yetersiz gelecektir. Umarım yardımcı olabilmişimdir=)

      Sil
  4. Göz kremini merak etmiştim bir önceki yazı açıklayıcı olmuş su konusuna gelirsek sanırım hiç yapadığım bu , suyuma tarçık kubuklarımı eklemedim içimini kolaylaştırmak için ama yinede hatırlamadığım sürece içmiyorum:( Sevgiler Sağlıklı günler http://goosestyle.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İllaki yanımızda taşımamız gerekiyo yoksa unutuyoruz çoğumuz:/ Teşekkür ederimm=)

      Sil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link