Nisan 19, 2014

30lu Yıllara Göz Atmak İster misin? :)


Merhaba :) 
Aylar önce başladığım ama devamını getirmediğim, şimdi yeniden içimden hakkında konuşmak gelen moda akımları serime devam edeceğim bugün 1930larla.. Eğer retro seversen, vintage giysilere az da olsa merakın varsa, katıl bana :) Yazının devamını okurken senin için seçtiğim şarkıyı da dinlersen, havaya girersin diye umuyorum :)



1930 modasında kıyafetler abartıdan uzak ama kadınsı çizgilere sahip.. Kalçayı, göğsü yani bedeni öne çıkaran elbiseler kullanılıyor. Elbise boyları uzayıp, bacaklar kapanıyor ama sırt dekoltesi pek revaçta :) Uzun boylu ablalarda en sevdiğimden :)

Çift katlı diye tanımlayacağım, özel bi adı varsa bilmiyorum :) Çift kat dikimli elbiselerde modadaymış, ben pek begenmiyorum bu kesimi, balık gibi olan elbiseleri de sevmiyorum mesela. Sade, uzun, düz olsun, benim olsun :)


 Dantel ve örgü elbiseleri ve bluzları sıklıkla kullanıyorlarmış. Günümüzde de kullanılan parçalar ki severim ben, örgüyü değil ama danteli tercih ederim :) Ama tüm dantel elbise biraz abartı olabilir, şık değil bence, sırt kısmı dantel olan elbiselere bayılırım  ama :)

"Kolda, bacakta bu kadar fırfır ne iş abla" dememişler, giymişler :D hoş duruyor aslında, giyilebilitesi de yok değil :) ama toplumsal önyargılarımızdan ötürü sanırım şu mercan elbiseyi giyip de dışarı çıkamam :\ Çıkarım yaa, nolcak :) Giyelim kız, o kadar şifon gömlekti, yüksek bel pantolondu, kalem etekti giyiyoruz, benim tüyü bitmemiş fırfırlı elbisemin suçu ne?! :D


Bu arada, dar bel ve geniş omuz tercih ediliyormuş bu dönemde. Elbiselerde vatka ve bele kemer kullanımı yaygın yani :) vatkayı tercih etmiyoruz ama ben 60lar kokulu, çiçekli, bol elbisemi giydiğimde belime bir beyaz kemer konduruyorum :) 
Aynalı kemer ince belee, dırırııım :D

 Hanım ablalarım kısacık saçlarının üzerine birer cloche şapka konduruvermişler, hoş olmuş, tercih edilebilir. Bana ressamları hatırlatan şapkalar da kullanılıyor bu dönemde, güzel :)

Bu dönemin kadınları incecik kalem kaşla gezmişler, çok çok ince cidden :) Kozmetiğe verecek paraları olmadıgından sanırım, sonuçta kriz var dünyada, yüzleri hep solgun. Youtube'de buldugum 30lar makyajı videosunu da aşağıya ekliyorum, bu part 2, genel makyajı yapıyor. 1. partta ise sadece kaş yapıyor, onu da izleyin :)








Diğer dönem yazılarım;

Yorumlarınızı eksik etmeyin.

Sevgilerimle
<3


6 yorum :

  1. vintage seviyorum ama 30ları sevmedim hele vatka hiç sevmiyorum ya :) çok güzel bi yazı dizisi kuzum emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de vatka sevmem canım :) şu dönemde seven birini göster :)
      sadece sırtı açık uzun elbiseleri sevdim ben de bu dönemde yavrucum :)
      teşekkür ederim ayrıca.

      Sil
  2. Çok güzel olmuş bu seri ellerinde sağlık Gizemciğim Sevgiler

    YanıtlaSil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link