Nisan 14, 2014

Kedinin Kaleminden Cilt Bakım Rutini #11 ( Karma ve Akneye Meyilli Cilt)

Merhaba :)
 Serimizin 11. haftasında Kedinin Kaleminden blogu sahibi sevgili Burcu cilt bakım rutini ile misafirliğe geldi bana. Hoşgeldin canım :)
Kedinin Kaleminden bloguna bazen sırf fotograflarına bakayım diye giriyorum, bir de İpucu Salısı diye bir serisi var ki takipte kalın bence ;)


Merhaba :)
Bu ikinci konuk yazarlık deneyimim ve bu sefer cilt bakım rutinimi sizlerle paylaşacağım...
Öncelikle sevgili Gizem'e bana bu şansı verdiği için teşekkür ediyor ve hemen başlıyorum.

Genel olarak karma ve akneye meyilli bir cildim var. Aslında kışın normalden karmaya dönük, yazın ise karmadan yağlıya dönük demem daha doğru olacak... Yukarıdaki resimde de görebileceğiniz gibi cilt bakımında tek bir markaya bağlı kalamıyorum, hangi ürünü beğenir ve seversem onu kullanıyorum.



Bakıma önce cildimi kirden ve tozdan arındırmakla başlıyorum. Bu konuda iki yardımcım var. Loreal ve La Roche Posay'in yüz yıkama jellerini dönüşümlü olarak kullanıyorum. İkisinden de memnunum. Yüzümü bunlarla yıkadıktan sonra herhangi bir gerginlik hissetmiyorum.


Ardından tonikleme işlemine geçiyoruz. Yves Rocher detoks etkili bu toniğini bayıla bayıla kullanıyorum. İçeriğindeki çay özleri ile gerçekten cildimi yatıştırıyor ve güzel bir ferahlık veriyor. Losyon kıvamında bir tonik ve bu sayede cildiniz gerilmiyor. Ayrıca ardında yapış yapış bir hiç bırakmıyor.


Geldi sıra cildimizi neme doyurmaya :)
Uzun süredir Bioderma Sebium Hydra kullanıyorum. Cildi nemlendiriyor, sivilceye ya da iritasyona neden olmuyor. Ancak bitmek üzere, bitince Garnier'in normal-karma ciltler için olan bu kremine geçeceğim... Umarım memnun kalacağım bir ürün olur...


Sudocrem cildimdeki sivilce lekelerimi hafifletmek için başvurduğum bir ürün... Gece yatmadan önce temiz, nemlendirilmiş cildimdeki sivilce lekelerinin üzerine hafif beyaz kalacak şekilde uyguluyorum. Düzenli kullanımda lekelerin renginin açıldığını göreceksiniz.

Hemen yanındaki ise Bioderma Sebium Pore Refiner, nam-ı diğer gözenek küçültücü. Gözenek küçültücü etkisi var mıdır bilmem ama mükemmel bir makyaj bazı kendisi. :) Ciltte yarattığı matlık ve kadifemsi his çok hoş..

Gelelim haftalık bakıma...

Haftada bir kez olmak üzere cildimi Loreal'in kayısılı peelingi ile ölü hücrelerden arındırıyorum. Ardında bıraktığı yumuşacık hissi tarif edemem. :) 

(Tam da buraya bir not eklemek istiyorum, eğer cildinizde aktif sivilceniz var ise kesinlikle peeling kullanmayın. Sivilcenizin tüm cildinize yayılmasına neden olursunuz.)


Peeling işleminin hemen ardından cildimi Gariner'in 3'ü 1 arada ürününü maske olarak uyguluyorum. 8-10 dakika kadar bekletip ılık su ve yumuşak hareketler ile cildimden arındırıyorum. Cildimin nefes aldığını hissediyorum, sanırım bu da içerisinde bulunan mentolden kaynaklanıyor.

Biraz bekleyip Rosense'in gül suyu ile cildimi siliyorum. Ardından yukarıda bahsettiğim ürünlerle cildimi nemlendirerek haftalık bakımıma son veriyorum.

Benim günlük ve haftalık cilt bakım rutinim bu şekilde...

Değinmek istediğim birkaç nokta var.
Birincisi cildinizi her gün sabah akşam temizledikten sonra kurulama işlemini havlu ile değil kağıt havlu ile yapmanız... Böylece bakterileri cildinizden uzak tutabilirsiniz.
Bir diğeri bol miktarda su tüketmeniz. Su cildinize sağlıklı bir aydınlık vermenize ve cilt tonunuzu eşitlemenize yardımcı oluyor.
Son olarak cildinizdeki hiçbir sivilce ile oynamayın, sıkmayın. Gün içerisinde ellerinizi cildinizden mümkün mertebe uzak tutun...

Bana bu köşede yer ayırdığı için Gizem'e tekrar teşekkür ediyorum. Umarım keyifle okuduğunuz bir yazı olmuştur.

Sağlıklı bit ciltle ışıldayın. :)

Keyifle ve bayılarak okudum Burcucum, çok derli toplu ama detaylı hazırlamışın yazını, o güzel fotoğraflarla da süsleyince 10 numara olmuş :) Ellerine sağlık.
Ben çok teşekkür ederim serimize katıldığın ve beni yalnız bırakmadığın için.


Sen de yazmak istersen, mailini bekliyorum :)

Sevgilerimle
<3






6 yorum :

  1. ne güzel misafir yazar uygulaması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum canım, aynı anda birden çok ürünü tanıma fırsatımız oluyor, bloglarla da kaynaşıyoruz :)

      Sil
  2. iyi bir iş çıkardın kuzucum çok çok devam etsin:)

    YanıtlaSil
  3. Canım, beni konuk ettiğin için tekrar çok teşekkürler. Yazının faydalı olmasını umuyorum. :)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir yazı olmuş.Garnier'i ben de çok severek kullanıyordum,ama sivilceler yüzünden maske olarak kullanmaya devam ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğrusunu yapıyorsunuz... Eğer ciltte sivilce varsa maske olarak uygulamak en doğrusu. :)

      Sil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link