Ocak 14, 2014

Fil Fareden Neden Korkar? Mimlendim #4



Merhaba :)
Mimlendim yine, pek mutluyum :)
Mim için Bayan Vertigo'ya yani Nisacığıma çok teşekkür ederim.. <3
Mimin başlığıyla içeriğin pek alakası yok, belirteyim. Eğlenceli duruyor, hadi başlayalım..



En sevdiğiniz müzik türü hangisi? Neden? Bu türü kiminle tanıdınız? Ve bu türde son hızla kimleri dinlemeye devam ediyorsunuz?


Hmm, Rock'n'Roll ve Blues en sevdiklerim sanırım :) bazı zamanlar değişebiliyor ancak genelde bunları dinlerim.. Kiminle tanıdığımı hatırlamıyorum, internet çağı sonuçta :D Elvis Presley, Bill Haley, Little Richard, Chuck Berry ve Kinks aklıma ilk gelenler..





Konuyu müzikten açmışken devam edeceğim… Sizce “iyi müzik” diye bir şey var mıdır? Varsa nedir? Yoksa kişisel bir zevk meselesi olduğu için “iyi müzik” de kişiye göre değişir mi?
İyi müzik vardır bence, kimsenin karşı çıkamayacağı, önünde düğme iliklemekten başka çaremiz olmayan sanatçılar vardır. Saygı duyarsın yani :)


En sevdiğiniz Türk ve yabancı yazarlar? (Ayrı kategoriler) Hangi kitabıyla tanıştınız ve başka hangi kitaplarını okudunuz? En çok hangisini beğendiniz? Neden?
En sevdiğim Türk yazar Sabahattin Ali <3 Kuyucaklı Yusuf kitabıyla tanıştım sanırım, ama Kürk Mantolu Madonna'sını hala unutamam. Tekrar tekrar okumak istiyorum.

Sabahattin Ali’nin sözü her şeyi açıklıyor: ”Dünya’nın en basit, en zavallı, hatta en ahmak adamı bile, insanı hayretten hayrete düşürecek ne müthiş ve karışık bir ruha maliktir!... Niçin bunu anlamaktan bu kadar kaçıyor ve insan dedikleri mahluku anlaşılması ve hakkında hüküm verilmesi en kolay şeylerden biri zannediyoruz?”


Yabancı yazar ise, hmm, Dan Brown diyeceğim sanırım, kurgusu tamam, değişik olaylar falan hoşuma gidiyor :D Da Vinci şifresi, Melekler ve Şeytanlar, Dijital Kale, Kayıp Sembol okudugum kitapları. Da Vinci en sevdiğimdi..


En sevdiğiniz filmler? (En az beş tane) En sevdiğiniz diziler? (En az üç) Neden?

Saymaya başlayım o zaman; The man from Earth (kesinlikle izleyin), Fight Club, V for Vendetta, Elysium, Inception, Prestij gibi gibi :)

Dizilerden de; Two and half men, HIMYM, Two broke girls, suits, Game of Thrones, Anger management, Atlantis, the Big bang theory, family guy falan :D


Hayat felsefenizi üç-beş-on madde ile özetleyin desem? (seçim sizin)Hiç bir şey benden değerli değil.!
Ben izin vermedikçe kimse beni yaralayamaz.!

Yaşasın yemek yemeek.!! :))

Beklentiler acı verir. (kimseden bir şey umarak bi yola girme!)

Birini olduğu gibi sev.

Sana zarar vereni hayatından çıkar..

Hepimiz kardeşiz ;)

Ulaşım araçla sağlanıyorsa, hayatta yürümem.


Müziğe geri döneceğim, en sevdiğiniz 3 sanatçı/grup? Ve onların en sevdiğiniz 5 şarkısı hangisi? Neden?
Ayy, ne uzatmışın be abla.! :D

Nouvelle Vague: Ever fallen in love, in a manner of speaking

Elvis Presley: it's now or never, Baby What You Want Me To Do

the Kinks: You really got me


Bana herhangi bir ülkenin müzik piyasasını uzun uzun anlatın. Ülke seçimi tamamen size kalmış.Dünyanın müzik piyasası çok vasat, onu biliyorum :p


Sizce en güzel ve en kötü duygular hangileridir? Nedenlerini söylemeyi unutmayın!
En güzel duygu, doymak :)

En kötü duygu ise içindeki kini hissetmek.

“Bu adam benim idolüm.” Dediğiniz biri var mı? Varsa kim? Yoksa olmak istediğiniz insanı bana siz anlatın.Bi idolüm yok, az hareket etmek dışında tam da istediğim gibi bi insanım :)

Şu an neredesin, ne yapıyorsun ve bundan on yıl sonra nerede, ne yapacaksın? Bu hayattaki amacın ne abi? Ne için yaşıyorsun? 

Valla 2 üniversite okuyorum, istanbuldayım, blog yazıyorum, bundan 10 yıl sonra evli mutlu çocuklu olmak için gelmedim dünyaya tabi, bu da olsun isterim de :D ya kendi ingilizce kursumu açmış ders veriyor ya da bi şirkette ihcarat temsilcisi olacağım, umarım yani :) karar vermedim..


Ben mimi yaparken biraz darlandım ama güzeldi yine de, ne zamandır ne dinliyorum, ne seviyorum, amaçlarım ne, nasıl bi insanım falan düşünmemiştim, iyi oldu. :)

Yapmak isteyen herkesi mimliyorum :)

Sevgilerimle
<3




Not: Görseller alıntıdır.

2 yorum :

  1. Ellerine sağlık tatlım :) Araçla gidiliyorsa yürümem de mükemmelmiş :D ben de not aldım onu okuyup okuyup feyz alcam :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen, bi durakmış, 20 metreymiş, yok şuracıktaymış sökmez bana :D
      Kürk mantolu madonna, ahh :D
      kesin oku..

      Sil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link