Mart 14, 2014

Sebamed Feminine Intimate Wash - Sensitive



Merhaba :)
2 senedir düzenli olarak kullandığım tek ürün olan Sebamed Feminine Intimate Wash Sensitive hakkında konuşmak istiyorum bugün.. Memnun olduğum bir ürünü sizlerle tanıştırmak istedim, ancak konu genital bölge olunca, malum, profesyonel bilgiye ihtiyaç duyuluyor ve ben bu konuda sizlere yalan yanlış bilgi vermek istemiyorum..
Yalnızca Sebamed Türkiye sitesinden ve DermoEczanem sitesinden derlediğim bilgileri sizinle değiştirmeden paylaşacağım..



Sebamed Türkiye diyor ki ;
"Sebamed İntim Hijyenik Emülsiyon, bayanlarda genital bölgenin çok hassas cildinin hijyen ihtiyacını karşılamak için özel olarak geliştirilmiştir. Genital ekosistemde doğal olarak bulunan laktik asit ve glukojen Sebamed İntim Hijyenik Emülsiyon için esin kaynağı olmuştur. Sebamed İntim Hijyenik Emülsiyon, doğal ve hassas bir temizlik sağlarken, pH 3,8 değeri ile de genital bölgenin mikro florasını koruyarak bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı koruyucu bir etki gösterir. Ekstra yumuşaklık için doğal organik syndet kompleksi içerir. Formülasyonunda; Glukosid içeren yumuşak aktif yıkayıcı madde kullanılmıştır.Sürekli kullanımı halinde patojen mikroorganizmalara ve mantarlara karşı asit mantoyu destekler. Papatyanın aktif maddesi olan Alfa-Bisabolol’ün anti bakteriyel etkisi ile yatıştırıcı bir özelliğe sahiptir.İçerdiği Aloe Barbadensis ile cildin ve mukozanın nem dengesini aktive eder. Sabun ve alkali içermez. Güven verici hoş kokusu ile günlük kullanımda ve adet döneminde kişisel rahatlığı sağlayacaktır."

Bu biraz terim ağırlıklı bi açıklama fakat bu terimlere aşina olanlarımızda olabilir :)
Ben mantar ve bakteri enfeksiyonlarından korunmak için bu ürünü kullanmaya başladım ve ben de %100 işe yaradığını söylemeliyim.. 

DermoEczanem daha açıklayıcı dille aktarmış;

" Sebamed Feminine Intimate Wash Özellikleri:
Sebamed Ar-Ge departmanı kendisini cildin doğal koruyucu asit mantosunu koruyarak cilt sağlığını korumaya adamıştır.
Dış genital bölgenin hassas ve doğal temizliği ve intim hijyeninin desteklenmesi için Sebamed Feminine Intimate Wash,genital bölgenin doğal florasında bulunan laktik bakterilerden dolayı pH 3.8 değerine uygun, doğal tensidlerle PH'sı 3.8' eayarlayarak özel olarak formüle edilmiştir. pH 5.5 sayesinde, vajen florası doğal koruyucu asit mantonun gelişimini desteklerken,koruyucu fonksiyonunu da stabilize eder. pH 3.8 ile doğal koruma çocuk yaşlarda başlar.
Aloe Barbarensis cildin nem dengesini aktive eder. 
AlfaBisabolol cildi pürüzsüzleştirir ve hassas cildin bakımını sağlar.

Sebamed Feminine Intimate Wash Kullanım talimatı: 
Birkaç damla Feminina Intimate Wash 'ı avucunuzda köpürtün, Genital bölgeyi yumuşakça temizleyin ve iyice durulayın."





Yukarıdaki bilgiler yeterli diye düşünüyorum canlarım. Son olarak kullanıcı yorumlarımı eklemem gerekirse; 

  • Yapısı jel kıvamında, akışkan.
  • Hafif bi kokusu var, rahatsız edici değil.
  • Nohut-fındık büyüklüğünde bi miktar tek kullanım için yeterli oluyor.
  • Oldukça bereketli bir ürün, kesinlikle hemen bitmiyor.
  • Yukarıda dediğim gibi, benim uzun süre uğraştıgım enfeksiyon problemine çözüm oldu diyebilirim, tabi kalıcı bi çözüm değil, zaten uğraşanlarınız varsa biliyordur, tedaviler işlevsel değil hiç. Buna bağlı gibi yasıyorum ama halimden memnunum.. Kullandıgım süre içinde tekrar enfeksiyon kapmadım.
  • Eczanelerde, kişisel bakım mağazalarında ve online satış sitelerinden 20-25 tl arası gibi bi fiyata sahip olabilirsiniz..


Yanlış yönlendirmek istemediğimden böyle bir anlatım seçtim, umarım faydalı olur :)

Sevgilerimle
<3

12 yorum :

  1. genital bolge icin urun kullanirken korkuyorum acikcasi herkes uyarilar yaziyor kullanmayin vs diye ama sizin bu yaziniz gercekten yararli olmus. tesekkurler cok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için :)
      Evet, ben de kesinlikle uyarıldım zamanında, genital bölge temizliği için kullandıgım ilk ve tek ürün bu. Öyle her duydugunu denememek gerekiyor özel yerler için..
      Sevgiler

      Sil
  2. Gayet güzel bir açıklama olmuş. Genetik bölge ne kadar göz ardı edilen bir konu olarak görülsede ,insan hayatından erkek olsun kadın olsun çok önemli, hele ki toplu wc kullanımlarımızda kaldığımız tehlikeleri göz önünde bulundurursak ,benimde çok severek kullandığım ve etkisine kesinlikle inandığım bir ürün ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, yurtta kaldıgım dönemde kaptım enfeksiyon zaten, çok dikkat etmek gerekli cidden..
      Hiç de ihmal edilecek, utanılacak, konusmaktan çekinilecek bir konu da değil bence..
      Yorumunuz için teşekkürler
      Sevgiler :)

      Sil
  3. Yurtta kalıyorum ben de ve gerçekten bu konuda çok tedirginim çok teşekkür ederim paylaşımın için ben de alıp kullanacağım en kısa sürede =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim :)
      Ahh bu yurtlar yok mu!! Dikkat etmek lazım..
      Sevgilerimle :)

      Sil
  4. Ben kesinlikle sadece Numismed intim jeli kullanıyorum. Sebamed ile yıkamaktansa sabun değmeden sadece su ile de yıkayabilirsiniz bayanlar, sebebini anlatmak isterim; Sebamed sadece intim bölgesinin ph ını asidik tutar ve bakteri üremesini engellemeye çalışır. Ama Numismed antiseptik özelliğe sahip olan tek intim jeldir bu da şu demektir sizin vajinanızda herhangi bir şekilde baketri olduğundan sebamed gibi ph ı düşük tutup çoğalmasını engellemenin dışında oradan o bakterinin temizlenmesini sağlar.
    Piyasaya ilk çıkan intim jelin Numismed ve ilaç firması tarafından satıldığını düşünürsek ben başka ürün kullanmam kesinlikle . Lütfen bu konuda herkes bilinçlensin raftaki iki ürünü de alın ve içeriğini okuyun eğer içerdiğindeki maddelerin birbirinden hiçbir farkı yoksa bir ürünü diğerinden üstün tutmanın bir anlamı sizce var mıdır? Bir de gene araştırıp bulduğum diğer konu NUMİSMED intim jel HİPOALERJENİK'tir ve dermatolojik olarak test edilmiş.

    YanıtlaSil
  5. ne sıklıkla kullanıyosunuz acaba ben de almayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  6. Yüz için kullanılırmı?

    YanıtlaSil
  7. Bende yurtta kalıyorum. Enfeksiyon kaptığıma dair belirtileri hissediyorum kendimde. Bende iki gündür sebamed kullanıyorum. Sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Bu tüy dökücü değil yani

    YanıtlaSil
  9. Bu tüy dökücü değil yani

    YanıtlaSil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link