Nisan 28, 2014

Makyaja Yeni Başlayan Kız Ezgi'nin Cilt Bakım Rutini #13 (Kuru Cilt)

Merhaba :)
Cilt bakımı rutini serimize bu hafta Makyaja Yeni Başlayan Kız blogu sahibi sevgili Ezgi konuk oldu. Ezgiyi hala takip etmiyorsanız, ürün incelemelerinden mahrum kalıyorsunuz demektir ki vahh halinize :) 


Merhabalar,
Bu benim 2. konuk yazar olmam ama cidden ilk heyecanım hala var, çok güzel konuk yazar olmak.. Gizem'e çok teşekkür ederim. Ben makyajayenibaşlayankız yani Ezgi :)
Bugün sizlere cilt bakım rutinimden bahsedeceğim, daha önce böyle bir yazı yazmamıştım, bugün göreceğiniz çoğu ürünü anlatmıştım ancak böyle genel bir yazı yazmamıştım o yüzden ayrıca mutluyum :)

Benim cildim bundan 3-4 ay öncesine kadar çok kuruydu, bundan dolayı bazı ürünlerim aşırı nem veren ürünler ancak bugünlerde özellikle göz kapaklarımda ve T bölgemde yağlanma yaşıyorum. Henüz pudra kullanma aşamasına gelmedim ancak ürünlerimde değişiklik yaptım. Muhtemelen cildimdeki bu değişikliğin sebebi ise yaşımdan kaynaklanıyor. Artık 25 yaşında bir cildim olduğu için, şehir efsanesi olduğunu düşündüğüm 25 ve üzeri kremler boşuna değilmiş. Bunu da acıyla öğrenmiş oldum:p



Genelde bakım ürünlerimi IKEA'dan aldığım mutfak dolabı düzenleyicisinde tutuyorum anca günlük bakımda kullandığım ürünler ya yatağımın baş ucunda ya da banyoda duruyor o nedenle sabit bir yeri yok, nerede fotoğraflamam gerektiğini de bilmiyorum, doğallığı da bozmamak adına hepsini bir araya da getirip fotoğraflamadım.


Bir süredir cilt bakımımda kullandığım ürünleri kolaj yaptım, hepsini farklı zamanlarda kullanıyorum. Şimdi de bunlardan bahsedeceğim.

Cildim çok kuru olduğu zamanlarda Diadermin ve Nivea'nın kremlerini kullanıyordum. Gerçekten çok güzel nem vererek her hangi bir iritasyon yaratmıyorlar. Bioderma'nın yağlı ciltler için olan yüz yıkama jelini de, gittiğim bir dermatolog üstün körü yüzüme bakarak vermişti. İlk zamanlarda dediği gibi kullandım ancak çok kuruttuğu için bu jeli sadece duş yaptığımda kullanıyorum. Anca yarısına gelebildim 2.5 yıldır.
Bioderma H2O'yu ise hem makyajımı çıkartmak için hem de tonik olarak makyaj yapmadığım günlerde yüzümü temizlemek için kullanıyorum. Tek taşla iki kuş vurmuş oluyorum. Cildimde her hangi bir sorun yaratmayan nadir ürünlerde.
Şu sıralar ise en çok Biotherm ürünlerini kullanıyorum. Sanırım 2 hafta olmuştur haklarında yavaş yavaş fikirlerim oluşuyor ancak bu üçlüyü çok sevdiğimi belirtmek istiyorum. Tonik olarak H2O'yu değil de, Biotherm kullanmaya başladım. Krem olarak Aquasource göz ve yüz kremine geçtim. Cildimin yağlı kısımlarına daha iyi geldi. 

Gizem'e gerçekten çok teşekkür ediyorum, bu şekilde konuk yazar olmak her iki blog sahibi için de çok güzel bir deneyim oluyor.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, sevgiyle kalın :)


Ben de konuk yazar etkinliklerinin her iki tarafa da çok sey kattıgını düşünüyorum, ama tabi ne kadar farkında oldugunla da alakalı :)

Ben çok teşekkür ederim Ezgicim, beni yalnız bırakmayıp konuk olduğun için.. 

Sen de yazmak istersen; 
gizem.aramizda@gmail.com :)

Sevgilerimle
<3


4 yorum :

  1. Benimde cildim kuru ve hassas en yakın zamanda Biotherm alıp deneyecegim cok tesekkurler yazı için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Sevindim canım ama kuru ve hassas ise sana kesinlikle Diadermin'in bu kapta olan kremlerinden öneririm :)

      Sil
  2. Biotherm'in yağlı ciltler için olanı benim de aklımda ama elimde şu an çok ürün var (hepimizin sorunu :)) ama evelsi gün Tekin Acar'a gittiğimde üçlü bir kofre göstermişlerdi, sadece nemlendirici fiyatına temizleme jeli ve tonik de varmış. Alacaklar için avantajlı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir fırsatmış, şimdi Anneler Günü indirimi de geliyor yavaş yavaş artar kofreler :)

      Sil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link