Mart 03, 2014

Bayan Vertigo'nun Cilt bakım Rutini #5 ( Yağlı ve Akneye Meyilli)

Merhaba :)
Cilt bakım rutini serimiz tam gaz devam ediyor, bu hafta da Bayan Vertigo blogu sahibi, sevgili Nisacığımın cilt bakım rutini ile karşınızdayız.. 

" Merhabalar,

Gizemle ilk tanıştığımızda konuştuğumuz bir konuydu bu konuk blogger olayı aslında ben bu yazı dizisinde de ilk yazmayı çok istedim ama olmadı, çok yoğundum. Anca şimdi kısmetmiş :) Bakalım siz ne düşüneceksiniz ben cilt düzenim hakkında.

İlk başta günlük anlatacaktım ama sonra bir baktım üç ana marka etrafında dönüyor bütün rutinim ben de o yüzden marka marka grupladım :) Asıl amacım ise tek bir markaya yönelmek, umarım başarırım.  Bir de unutmadan söyleyeyim, yaşım 25, cildim yağlı ve akneye meyilli.


Yves Rocher ürünleri çok severek kullandığım, en başta temiz içeriğiyle benim hoşuma giden bir marka. Pure System sivilce serisi de çok severek kullandığım serisi, burada yüz yıkama jelini çekmemişim ama o da var  :) Maske, temizleme jeli, tonik ve sivilce ve siyah noktaların oluşumunu azaltan kremiyle birlikte kullanıyorum. Şimdilik memnunum. Bildiğimiz normal yıkama, tonikleme ve sivilce kremi şeklinde kullanıyorum. Maskeyi de haftada bir kere yapmaya özen gösteriyorum. Başka maskeler yaptıysam cildi yormamak adına yapmıyorum. Peelingleri ise duş esnasında yüzümde aktif volkan yoksa yani sivilceler pörtlemediyse kullanıyorum :) Peelinglerin ikisinden de blogumda bahsetmiştim. Detaylı yazısıyla ilgilenenler var eğer sebum fazlasını emen peeling için tık tık ve çoğumuzun da severek kullandığı kayısılı peeling için tık tık.

Yves Rocher'e geçmeden önce ise Biotherm kullanıyordum, çok memnun kalmadım açıkçası. Nerdeyse bütün ürünleri vardı ben de elimde bunlar kaldı. Bitince bir daha da almam sadece nemlendirici kremini alırım. Ondan çok memnunum, zaten ona aldanıp bütün seriyi Biotherm yaptım :) Nemlendirici kremin detaylı yazısını da yazmıştım, merak edenler olursa tık tık. Nemlendirici dışında diğer ürünler ise en soldan itibaren göz altı kremi,  por azaltıcı maske, cildi arındırıcı peeling ve sivilce kurutucu krem. Ben faydalarını görmedim. Bitince veya son kullanma tarihi gelince atarım, daha da almam. :)


Strivectin aşık olduğum marka ama bekliyorum ki yaşım gelsin ki kullanayım şimdi çok erken :) 
Ben o yüzden temizleme jeli ve peelingini aldım sadece, o da dayanamadığımdan. Temizleme jeli o kadar güzel ki onu kullandığım zaman hiç nemlendirici kullanmama gerek kalmıyor, ipek gibi oluyor cildim. Blogda onun da yazısı var, detaylar için tık tık.Peeling ise ömrümde gördüğüm en etkili peeling, ölü deriden arındırma ve cilt tonunu ayarlamada harika. İlk seferde etkisi hissediliyor. Bitince yenisi alırım, hep alırım diyeceğim bir ürün :) Sanırım 2013'te yılın en iyi ürünlerinden biri olarak seçildi.


Benim cilt düzenim bu şekildeydi, umarım size de yardımcı olup bilgi verebilmişimdir. Gizem'e de çok çok teşekkür ederim. Benim gibi bir kaktüsü de aldı saksıya :D Saksıda hep güzel güzel çiçekler olacak değil ya :)

Sevgiler
BV "

Nisa gibi ben de onun ilk yazmasını istemiştim, onunla konusurken aklıma gelmişti çünkü, anısı var yani :) 
Ama böyle de oldu, çok da güzel hoş oldu, ellerine sağlık canım, çok teşekkür ederim beni yalnız bırakmadığın için :*

Diğer yazıları okumak için tıklayın.. 

Sevgilerimle
<3

15 yorum :

  1. yazımı da ilk okuyan ben olayım dedim :D çok teşekkür ederim Gizem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrar ben teşekkür ederim canım :)
      Saksıya kaktüs furyası başlattın iyi mi?! papatyasınız siz papatya <3 :D

      Sil
    2. olsun sanki nolcak :) o da çiçek hem de herkes bir çiçek teması seçer de yazar olmaz mı? Sana bir fikir olsun benden :D kaktüsü kaptırmam ama kimseye

      Sil
    3. Başka etkinliklerim için güzel bi fikir canım, teşekkür ederim :)
      Ama senden kaktüs olmaz kiiiii :\

      Sil
    4. ben hayatımı kaktüs olmaya adamışım :D olur mu hiç :))))

      Sil
    5. aslında bakarsan, kaktüs benim en sevdiğim ve yetiştirdiğim büyüttüğüm tek bitkidir :)
      lisedeyken resmen kaktüs koleksiyonum vardı :)
      ama istanbula gelince bırakmak zorunda kaldım, tamam sen kaktüs ol o zaman, ne diyim şimdi :D

      Sil
  2. Enemmmm ne çok ürün kullanıyormuşsun yau:) Çok güzeller ama cildini yorma kuzu:( Ben de diğer kaktüs olarak şimdi hazırlicam yazımı:) Yaşım 24:) :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında biothermler elimde kaldı :) onlar bitireyim yada tarihleri dolsun çöpe yollarım. Sonra Yves Rocher ile devam :p Olmadı tamamen hepsini değiştiririm :D bakalım ilerde görcez :D

      Sil
    2. Kız ne kaktüsü, sizler benim bebeklerimsiniz :)
      Beyaz papatyalarım benim, yerim :D

      Sil
    3. kardelenden sonra kaktüs sonra da papatya olduk:) teşkür ediyoruz gizem:* nisa projeye devam bitecek:) yves rocherlerden sonra eczaneye gidebilirz;)

      Sil
    4. evet bunların hepsi bitsin sonra sen ben çayyolu kuzucu eczanesi :D

      Sil
  3. Cok teşekkür ederiz sanırım benim de cilt tipim benzer ve gercekten ilgilenmedigin taktirde insan kendini taniyamiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle bakım şart :( yağlı ciltler özellikle bakılmadığı takdirde fena oluyor :(

      Sil
  4. Cilt yapımız aynıymış ama ürünlerimiz farklı :)
    Biotherm aklımda olan bir markaydı ama almam artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olmadı tester alır denersin, bana iyi gelmedi ama sen de belli olmaz belki :)

      Sil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link