Mart 17, 2014

Melis In Neverland Cilt Bakım Rutini #7 (Normal-Karma Cilt)

Merhaba :)
Bugün, konuğum Melis in Neverland blogu sahibi sevgili Melis..
Bu seri sayesinde tanıştık Melis ile, iyi ki de tanıştık :)
Çok tatlı ve çok içten bir blogger arkadaşım. Geçen haftalarda bi aksilik yasadı ne yazık ki, blogu saldırıya ugradı, o da yeni bir blog açtı, orada yazıyor şimdi. Destek olalım ve takipçilerini kazanmasına yardım edelim canlarım :*
Melisin kalemini çok beğeniyorum, yorumlarına da değer veriyorum, sizler de henüz tanışmadıysanız, bu yazıdan sonra bloguna bir uğrayın, seveceksiniz :)

"Merhabalar herkese :) 
Öncelikle Gizem'le tanışmama vesile olan bu güzel seride yer aldığım için ne kadar mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Çok çok tatlı bir arkadaş kazanmış oldum "Cilt Bakım Rutini" serisi sayesinde :) 
Şimdi benim cilt bakım rutinime gelirsek, 27 yaşındayım ve cildim normalden karmaya dönük. Yüzümde çenem yağlı, hatta yağ butonları var. Yanaklarım kuru, geri kalanı normal. Vücudum ise çok kuru. Sabahları uyandığımda ve gece yatmadan önce yüzümü temizlemek için La Roche Posay Toleriane temizleme jeli ve Yves Rocher Pure System Toniği kullanıyorum. La Roche dan çok çok memnun kalmadım doğrusu daha vasat diyebilirim. Bitince Vichy var elimde ona geçeceğim. Ancak Yves Rocher tonikten çok çok memnunun bittiğinde yeniden alınacaklar listesinde.



Yüzümü temizledikten sonra La Roche Posay Toleriane Nemlendirici kullanıyorum ve hiç memnun değilim kendisinden :( Bitirmek için uğraşıyorum resmen. Sivilce izlerim ve dudak çevremde oluşmaya yeni yeni başlayan ince çizgiler içinse gece yatmadan önce Biooil kullanıyorum. Ancak kullanmaya çok yeni başladığım için henüz yorumlayamayacağım.


Yüzümü nemlendirdikten sonra göz çevreme Dirty Works Göz Kremini kullanıyorum. Çok sorunlu bir göz çevrem yok yalnızca hemen her gün makyaj yap temizle derken kuruma sorunu oluyor. Kremin oldukça hafif bir yapısı var kolay emiliyor ağırlık yapmıyor, kısacası memnunum. Dudaklarım içinse Vichy Nutriextra dudak kremini kullanıyorum ve çok memnunum. Çok hafif bir gül kokusu var, çok güzel nemlendiriyor gece sürüp yatıyorum sabah uyandığımda dudaklarım yeni kremlenmiş gibi oluyor. Ancak ruj altına kullanılamıyor. Tek kötü yanı bu sanırım :(


Makyaj temizliği çok önemli. Göz makyajımı temizlerken Bioderma Sensibio H2O, yüz makyajım içinse Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyunu kullanıyorum. İkisinden de memnunum ama Garnier gözlerimi yaktığı için yalnızca yüzüme kullanabiliyorum.


Ortalama 4 günde bir Diadermine Arındırıcı Peeling i kullanıyorum.


Haftada bir Nivea nın maskelerinden ihtiyacıma uygun olanı kullanıyorum. Çok seviyorum bu maskeleri.


Aniden bastıran sivilceleri kurutmak için, zaman zaman nemlendiricim yetmediğinde cildimde oluşan kızarıklık ve tahrişleri tedavi için Sudocrem pişik kremini kullanıyorum.


Vücut bakımına gelelim. Duşta Nivea Duşta Vücut Kremini kullanıyorum. Bazı dönemlerde özellikle bacaklarım aşırı kuruduğunda mavi olanı, normal zamanlarda beyazı kullanıyorum çok memnunum :)


Son olarak el ve ayak bakımının çok çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hatta bu konuda takıntılıyım. Herkeste önce ellere ardından hele de yazsa ayaklara istemsiz gözüm kayıyor. Haliyle benim bakımsız kalmam düşünülemez :) Elimde çok sayıda el ve ayak kremi var ama favorilerimi, hiç değişmeyenleri seçtim. Neutrogena el ve ayak kremlerini çok seviyorum. Eğer sorunlu elleriniz ve ayaklarınız varsa mutlaka deneyin. Arko ise ayaklar için kesin çözüm bence. Her banyodan sonra mutlaka kullanıyorum.


Benim cilt bakım rutinim böyledir :) Siz bu ürünlerden hangilerini kullandınız ne düşünüyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim. Gizemciğime de birkez daha bana bu seride yer ayırdığı için teşekkür etmek istiyorum. Dilerim sizin için eğlenceli ve fikir verici bir yazı olmuştur. 
Sewgiler.. "

Meliscim, ben çok teşekkür ederim bu detaylı, düzenli ve özenli yazı için..
Çok teşekkür ederim :)
Seninle cildimiz de, rutinimiz de benzermiş, benim de kullandığım ürünler var bu yazıda, yorumlarımı yorum kısmında yapayım :)

Eğer siz de rutininizi paylaşmak isterseniz bizimle, mail atın lütfen..


Sevgilerimle
<3



8 yorum :

  1. Çok güzel olmuuş=) Neutrogena'nın o ayak kremi Türkiye'de var mı ttalım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) var tabii ben Watson's dan almıştım ama migroslarda falan da gördüm

      Sil
    2. Ben de merak ettim ayak kremini, fussbalsamdan sıkıldım artık :)

      Sil
  2. Merhaba benm sivilcelerden sonra kırmızı izler kalıyor bu sudocrem gerçekten işe yarıyor mu etkisni nekdr zamanda gösteriyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneşe çıkmadığınz ve ya güneş kremi ile onları güneşten koruduğunuz müddetçe geçerler endişelenmeye gerek yok :) http://goosestyle.blogspot.com.tr

      Sil
    2. filiz hanım merhaba, ben sudokrem in sivilce sonrası izlerde işe yaradığına şahit olmadım doğrusu. sivilcenin kısa sürede kurumasına, yüzümde kuruluktan oluşan tahrişlerin iyileşmesinde çok hızlı etki ediyor ama benim de o tip izlerim var ve onlarda bir düzelme izlemedim en azından kısa zamanda. o izlerden şikayetçiyseniz biooil i deneyebilirsiniz ama o da bir kaç kullanımda etkili değil uzun bir süreç gerekli

      Sil
  3. Vichy dudak kremini ben de bayılarak kullanıyorum canım :) Miskin kek çekilişinde senden görüp almıştım sanırım ben de :)
    Nivea maskeleri çok seviyorum ya, hele ballı olanı :)
    Nivea duşta kremden ben memnun kalamadım ama hindistan cevizli duş jelini severek kullanıyorum..
    Garnier temizlemem suyunu da bu indirimde almıştım, o günden beri kullanıyorum, basarılı buldugumm bi ürün oldu, yakma da yapmadı benim gözlerimde canım :)
    Tekrar çok teşekkür ederim bu güzel yazı ve beni yalnız bırakmadıgın için,
    Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazmıştın o yazımın altına hatırlıyorum :) iyi ki almışız onu çok güzel çıktı :)
      duşta kremle anlaşamamana üzüldüm ama :( Garnier de bi tek beni delirtti galiba ya. gözlerime süremiyorum resmen. herkes aşkla kullanıyor ben bakıp bakıp iç çekiyorum
      Ben sana teşekkür ederim hem bu seride yer ayırdığın için hem de en sıkıntılı anlarımda bile bana hep destek olduğun için :)

      Sil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link