Haziran 23, 2014

Tanyeli'nin Cilt Bakım Rutini #20 (Karma-Hassas Cilt)

Merhaba :)
Cilt bakım rutini serisinin 20. haftası sayın seyirciler :)
5 ay oldu, vay anasını yaa :) seriye yazan herkese çok çok teşekkür ederim :)

Bu haftaki konugum,eski bir blogger, şu an blog yazmıyor ama Instagram hesabından paylaşımlarına devam ediyor. Şimdiye kadar hep aktif  bloggerları ağırladım blogumda ama böyle güzel bir insanı tanıyınca geri çevirmek istemedim, iyi ki konugum olmuş çünkü çok güzel bir yazı hazırlamış bizim için :)
İşte Tanyelinin cilt bakım rutini;

Herkese merhabalar :)

Öncelikle aktif bi blogger olmadığım halde bana bloğunda yer veren sevgili Gizem'e çok teşekkür ediyorum. :)
Benim cilt bakım rutinim birazcık uzun olacak.Umarım keyif alırsınız.. :)

Adım Tanyeli.Antalya'da yaşıyorum.Evliyim ve 25 yaşındayım.instagram hesabımda kozmetik,bakım,büyük beden moda,yemek tarifleri ve Türkiye'nin gezdiğim çeşitli yerlerinden fotoğraflar paylaşıyorum.Hesabıma buradan ulaşabilirsiniz : http://instagram.com/tanyeliardic

Makyaj yaptığım ve artık yaşım ilerlediği için cilt bakımına çok önem veriyorum.Karma ve hassas bir cilde sahibim..Kışın kuruyan yazın yağlanan,gözenekli bir cildim var :) Çok beyaz tenli olduğum için hem güneşe hemde binbir şeye alerji yapan bir cilt :))




Makyajımı çıkarmaya önce gözlerden başlıyorum.Hafif makyaj yapmışsam Garnier ,ağır ve
kurutmaması ve tahriş etmeden temizlemesi için :) Ardından Bioderma Sensibio H2O ile önce göz çevremden bi kez daha geçiyorum.Ardından tüm yüzümü temizliyorum.Hassas ciltleri yormadan tahriş etmeden makyajı temizleyen ayrıca tonik olarak da kullanılabilen bir ürün kendisi. Ancak ben makyajı bu ürünle temizledikten sonra yüzümü mutlaka yıkıyorum.Aksi halde cildimde kırmızı noktacıkların çıkmasına neden oluyor maalesef.. Yıkadığım zaman her hangi bi sorun yaşamıyorum.Yıkama işlemini genelde Sephora makyaj köpüğüyle yapıyorum.Çok çok ağır,spfli ve yoğun ürünlerle yaptığım makyajlarım içinse Sephora makyaj temizleme yağını kullanıyorum.Muhteşem bir makyaj çıkarıcı :) Tabi kullandıktan sonra yağlı histen kurtulmak için iyice yıkamak gerekiyor :)  Ayrıca evli olduğumdan annemin evinde de bıraktığım fotoğrafta olmayan Neutrogena makyaj temizleme mendilleri ve Neutrogena 3 adımda makyaj temizleyiciden de çok memnunum.Seyahatler de ,günü birlik kalmalarda pratik bi şekilde makyaj çıkarıyorlar.. :)






Yüz yıkama jeli olarak bu ikiliyi kullanıyorum.İtiraf etmeliyim ki L'oreal olanı sadece clean pad için aldım :) Fena değil,temizlemesini seviyorum.Avene hayatımın temizleyicisi.. Yalnız uzun dönem kullanmada kurutma yapabiliyor maalesef.. Bu ürünlerden önce Bioderma Sebium Foaming kullanmıştım onun kadar kurutma yapmıyor.. Temizlemesi muhteşem..





Bunlarda yüzüm için kullandığım sabunlar..Aslında sabunun verdiği temizlik hissini hiçbirşeyden alamayanlardanım :) Biri Dove Shea yağlı olan,nemlendirici etkili sabun..Biri Bioderma Sebium sabun  ve Koyu renkli olan Sebamed bar.. Dove ve Bioderma'dan daha önce bir tane bitirdim.Özellikle Dove'u kışın çok severek kullandım.Bunları yeni aldım.Şimdi Sebamed'i kullandığım için onlara bulaşmadım.Onlar kutularında kullanılmayı bekliyorlar :) 




Tonik olarak Noviderm gözenek sıkılaştırıcı tonik ve Yves rocher papatyalı toniği kullanıyorum.Noviderm'in pek işe yaradığı söylenemez :( Yves rocher cildim çok kuruyken çok iyi geliyor..Nemlendirme etkisi var.. Avene termal su yaz kış sürekli kullandığım bi ürün asla vazgeçmem..Rosense gül suyuda aynı şekilde asla vazgeçmeyeceğim ürünler arasında :) Bunların dışında bazen maden suyunu fısfıslı spreylere koyup dolapta beklettikten sonra yüzüme sıktığımda oluyor :)


Maske olarak Gratislerde satılan Pierre F. markasının soyulan maskesini;Garnier 3'ü bir aradayı,Nuxe kil maskesini ve Watsons Yeşil çaylı maskeyi dönüşümlü olarak kullanıyorum..Bazen tek kullanımlık maskeler kullanıyorum.Genel olarak hepsinden menunum.



Peeling olarak yine Gratislerde satılan Pierre F. , Yves rocher kayısılı peeling ve Murad peelingi kullanıyorum.Murad olan deneme boy ama bayağı bereketli :) Yves rocher çok hafif granüllü,mis kokulu muhteşem bi peeling..Pierre F. banyoda kullandığım tanecikleri sert ama inanılmaz iyi temizleyen arındıran bi peeling :) 


Nemlendirici ve serum olarak Loreal Skin Perfection Ve Yves rocher Hydra Serisini kullanıyorum.Bir de bittikçe alacağım hayatımın nemlendiricisi La Roche Posay Hydreane Legere :) Bu ürünlerin hepsinden çok memnunum.Annemin evinde de La roche posay effeclar duo kremim var..Ondan çok memnun değilim..Boşa övülen bir ürün bence :/



Bunlarda göz kremleri ve yardımcı ürünler.. :) 
Clean & Clear sivilce söndürücü,muhteşem :)
Yves Rocher Hydra göz jeli göz altı torbaları için.Yeni yeni kullanmaya başladım.
TBS Sivilce izlerini giderici jel,eski lekelere etkisi olmadığını okudum.Bende sivilce lekesi yok ama çıkan sivilceleri söndürdükten sonra bu ürünü kullanıyorum.Leke filan kalmıyor.
Loreal youth code göz kremi aslında bu krem benim yaşıma çok uygun değil ama yoğun nem istediğim zamanlarda çok işe yarıyor.memnunum..
TBS çay ağacı yağı,sivilcelerin acısını dindirme ve söndürmede etkili bi ürün..Bu ikinci şişemdi ama bitince almam..Clean&Clear da aynı işi görüyor hatta daha iyi..
Mentollü balm..Viks gibi bi ürün eczanelerde satılıyor.Nezle olunca oluşan burun çevresi yaralarına iyi geliyor,bazen sivilce üzerine de kullanıyorum.Çok amaçlı güzel bi ürün :)
Loccitane shea yağı..Herşeye iyi gelen muhteşem bi ürün :)
L'action göz ve gözenek bakım kremleri..Meraktan almıştım.Yeni yeni kullanmaya başladım :)
Bunların dışında yine annemde bıraktığım dirty works ve sebamed göz kremlerim var.Dirty works az nemlendiren,sebamed normal nemlendiren kremler ikiside fena değil..



Dudak peelingim TBS dudak peelingi çok çok memnunum..
Diğerleri lip balmlar ve dudak vazelinleri..Annemde de iki yes to balmım var..Hepsinin içinde en çok Blistex'i seviyorum.Bunları bitirebileceğimi sanmıyorum ama biterlerse Burt Bees almak istiyorum :)



Bunlarda güneş ürünlerim :)

Panama Jack stick severek kullanıyorum.Sebamed bebek kremlerini eşimle ortak kullanıyoruz.O sarışın olduğu için güneşe karşı daha hassas.. Nivea vücut spreylerinin korumalarından çok memunum.Panama jack güneş sonrası için aloe vera jelini çok seviyorum ama yüzde yüz yeterli gelmiyor :)


Bunların dışında Bepanthen ve sudocrem kullanıyorum.İkiside yanık,yara vb iyi gelen kremler..


Cildimi temizlerken bu Tchibo'dan aldığım zımbırtıyı,Sephora yüz fırçasını ve Gratisten aldığım Balmy eldiveni kullanıyorum..
Tchibo ' dan memnun değilim..Çok uyduruk..
Sephora fırça zamanla sertleşiyor ama fena değil..
Balmy eldiven jelle yıkama yapıldığında çok güzel,ıslak havluyla yüzü temizliyorsunuz gibi :)




Cettua siyah nokta bantları fena değil..Ama şimdiye kadar kullandığım en iyi bantlar Nivealardı tabi ki..
Uni göz makyaj temizleme diskleri ehh işte :D
Benri makyaj temizleme çubuklarını bittikçe alıyorum.
Benri disk pamuklar bittikçe alınanlardan :)
Bunların dışında makyaj yaparken de temizlerken de her zaman Benri beyaz sabun kokulu ıslak mendilleri ve bir rulo kağıt havluyu yanımda bulundururum :)




Ürünlerin bir kısmı makyaj masamda bir kısmı banyomda bu şekilde durmaktalar :)



Çoook uzun bir yazı oldu umarım keyif almışsınızdır.



Bunların dışında almak istediğim Dirty works detox ve nemlendirici maske,TBS göz jeli ve TBS e vitaminli göz kremi,Vichy yüz için güneş koruyucu ve Vichy temizleme köpüğü,Watsons superdrug çamur maskesini almak istiyorum :) Ama elimdeki ürünler malum..Bitirmeden birşey almamaya çalışıyorum :D Umarım başarırım..



Beni misafir ettiği için Gizem'e binlerce kez teşekkür ediyorum..İyi ki Varsın canım..


Bloguma konuk yazar oldugun için ben çok teşekkür ederim Tanyeli :) şahane bi düzenin var. Sabunlarına ve güneş ürünlerine bayıldım :)

Eğer sen de bloguma konuk olmak ve cilt bakımını paylaşmak istersen elini çabuk tut, her an katılımları kapatabilirim :)


Sevgilerimle



3 yorum :

  1. Güzel sölerin için çok teşekkür ederim Gizemcim..Esas ben senin gibi güzel bi insanı tanıdığım için çok mutluyum.. <3

    YanıtlaSil
  2. Güzel yazı olmuş ama fotoğraflarda bir sıkıntı mı var? Diğer yazıların resimlerini görebiliyorum ama buradakileri göremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben de görünüyor, bi sıkıntı yok sanırım, sadece biraz yavas yükleniyorlar galiba.. umarım öyledir yani

      Sil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link