Mayıs 05, 2014

Manolya'nın Cilt Bakım Rutini #14 (Akne Tedavisi Görmüş Karma-Yağlıya Dönük Cilt)

Merhaba :)
Cilt bakımı rutini serimizin 14. haftasında sevgili Manolya misafirim oldu. Yok böyle bi tez canlılık, çalışkanlık :) Tarihle ilgili mail attığım gün gönderdi bana yazısını :)  Manolya blogunda gezip gördüğü yerleri paylaşıyor genelde, İstanbuldaysanız kesin takip edin, nadide yerler kesfedebilirsiniz ;)

Merhaba ben strawberymillk blogunun sahibi Manolya. Paylaşımlarımı Manolya'dan... adı altında yapıyorum. Öncelikle Sevgili Gizem'e serisinde bana yer ayırdığı için çok teşekkür ederim. Belirtmeliyim ki bütün seriyi heyecan ve merakla okudum. Ayy bu benim ilk konuk yazarlığım gerçekten çok heyecanlıyım o yüzden daha fazla uzatmadan cilt bakım rutinime geçiyorum.



Ben 19 yaşındayım ve cildim karmadan yağlıya dönük. Uzun bir süre akne tedavisi gördüğüm için yüzüme çok fazla şey sürmemeye dikkat ediyorum. Çünkü cildim çok hassas ve neredeyse her ürün sivilce oluşumunu arttırıyor gibi geliyor. 

Gün içinde makyajın üzerine yapışan kiri, tozu temizlemek ve cildimi makyajdan arındırmak için Nivea Aqua sensation Canlandırıcı temizleme jelini kullanıyorum. Hayatımdaki en mükemmel şeye sahip olduğumu söyleyebilirim. Çünkü çok koyu gece makyajlarını bile hiç bulaştırmadan temizliyor. Ben çok memnunum. Bir arkadaşımın tavsiyesi ile almıştım ve herkese tavsiye ediyorum.


Ardından tonikleme işlemi için bir arkadaşımın Isparta'dan getirdiği doğal gül suyunu kullanıyorum. Üzerinde marka yazmıyordu aldığımda ancak kokusu bebek pudrası gibi diğer gül sularının kokusu hoşuma gitmiyor, bunu seviyorum. Geçen yıl düzenli olarak saunaya giriyordum ve saunadan sonra siyah noktaları temizlemekte çok etkili oluyordu. Şimdi buhar banyosu yapmaya bile üşeniyorum ancak siz de aktarlardan doğal gül suyu alıp tonik yerine kullanabilirsiniz.


Ben cildim yağlı zaten diye nemlendirici kullanmıyordum ancak ne kadar yanlış yapıyormuşum meğer akne oluşumunun bir sebebi de buymuş. Cildimiz için nemin çok önemli olduğunu cilt bakımı yaptırırken öğrendim. Aslında nemlendirici kullanmadığımızda cildimiz nem dengesini korumak için ismini bilmediğim tıbbi şeyler salgılıyormuş yani yağ ve o da sivilce oluşumuna neden oluyormuş. O günden sonra su bazlı bir nemlendirici kullanmaya başladım.

Olay essentials active hydratig kullanıyorum. Çabuk emiliyor ve ardından yumuşacık bir his bırakıyor. Benim gibi akneye meyilli bir cildiniz varsa bu su bazlı nemlendiriciyi tavsiye ederim. 


Ayrıca sabahları yüzümü Garnier saf ve Temiz 3'ü 1 arada ile yıkıyorum. Bu ürün yağlanma ve pürüzlere karşı. Aynı zamanda peeling ve maske özelliği de var. Sabahları temizlemek için normal temizleyiciler gibi nazikçe yedirip duruluyorum. Hafta da bir de ürünü maske olarak kullanıyorum. Maske yaptığım zamanlarda ise yüzüme sürüp üç dört dakika kuruması için bekliyorum.


Son olarak elimde Dr. Baumann Cleansing milk Special var. Ürünü bir güzellik merkezinden ısrara dayanamayıp almıştım. Koruyucu, mineral yağ, parfüm, hayvansal kökenli madde içermiyormuş. Aslında bu ürün rutinim arasında değil ancak seyahat boyu olduğu için Niveamı götüremediğim zamanlarda yanımda onu taşımıştım. Fena değildi.Ancak bittikten sonra tekrar kullanır mıyım? Sanmıyorum.


Benim cilt bakım rutinim bu kadar. Gizem'e tekrar bu seride bana yer ayırdığı için teşekkür ederim. Keyifli okumalar =)

Beni yalnız bırakmadıgın ve yazını zamanından çook önce teslim ettiğin için pek çok teşekkür ederim Manolya :)

Sevgilerimle
<3

3 yorum :

  1. İlk kez konuk yazar olduğum için heyecandan yerimde duramamıştım da ondan hemencecik yazdım =) Tekrar teşekkür ederim Gizemciğim bana bu güzel ev sahipliğin için =)

    YanıtlaSil
  2. merhaba manolya :) Ben niveanın urunlerini cok begeniyorum ama garnier cildimi biraz fazla kuruttu hassas ciltlere uygun değil sanırım...Tesekkurler yazı için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben anneminkini deneyip almistim sivilcelerimi cikmadan engelliyor ve baya azaltti hemen sonra nemlendirici sürüyorum belki de o yüzden öyle kuruluk hissetmedim sanirim canim =)

      Sil

1-2 kelime de olsa, fikrini paylaş benimle lütfen :)

LinkWithin

link